To top
24 Dec

Povestea mea de Crăciun

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - COVER

Pot spune cu desăvârșire că am avut zile de Crăciun extrem de frumoase. Însă pe cele ce mi le amintesc cu drag și nostalgie sunt cele din copilărie, petrecute la bunici.
De fapt toată copilăria mea mi-am petrecut-o acolo, și a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea.
Crăciunul mă duce cu gândul la copilărie mai mult decât orice altă perioadă a anului. De această sărbătoare îmi sunt legate atâtea bucurii şi speranţe, încât inevitabil când se apropie iarna, mă copleşesc amintirile.

Îmi amintesc cu drag de magia bradului, a luminițelor care-l împodobesc, frumusețea colindelor ce rasună de pretutindeni. De “adevăratul Moș Crăciun” pe care nu îl vedeam niciodată dar îl așteptam în fiecare an cu și mai multă nerabdare.
Eram cea mai fericită când îmi controlam dimineața cizmulițele lustruite cu crema de pantofi a bunicului, deși tot ce găseam în ele erau doar câteva portocale, bomboane de pom, un BoniBon și o nuielușă, ce era nelipsită în fiecare an.
Mi se păreau cel mai frumos cadou, iar fericirea de atunci era de neegalat!

Apoi veneau colindătorii, stăteam cu nasul lipit de geamul rece și îi priveam de după perdea, să nu ma vadă, căci eram cel mai rușinos copil ce ar fi putut exista.
În casă era cald, lemnele trosneau în sobă, zăpada era aproape cât mine de mare iar mirosul de cozonac cald mă făcea să stau cu ochii pe cuptor până era gata…

Crăciunul rămâne cea mai frumoasă amintire a copilăriei mele. O sărbătoare caldă, petrecută în sânul familiei cu multe colinde și voie bună.
Anul acesta va fi primul Crăciun fără mama… Și când spun „fără mama”… spun și fără acel mister, acea caldură, acel miros, acel Crăciun….

Eu vă urez tuturor un Crăciun Fericit cu multe împliniri și bucurie. Bucurați-vă de cei dragi și nu pierdeți niciun moment din această perioadă specială.

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - 01

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - 02

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - 03

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - 04

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - 05

www.sheslarissa.ro - povestea mea de craciun - 06

Photo: David Ghisa
Hair: Johnny Hairdresser

Larissa
Larissa

Numele meu este Larissa și am 26 de ani. M-am născut în anii '90 în Râmnicu Vâlcea, însă de câțiva ani m-am mutat în București, un oraș în care mă regăsesc, cu vechile lui străzi înguste și aglomerate, cu bulevardele largi și moderne pe care gonesc zilnic mii de mașini, cu arhitectura de neegalat din perioada interbelică, dar și cu "noul" pe care îl reprezintă traiul într-o capitală a unei țări europene.