To top
22 Dec

TOP 10 carti de citit iarna aceasta

www.sheslarissa.ro - top 10 carti iarna aceasta - Cover

www.sheslarissa.ro - top 10 carti iarna aceasta - 01

www.sheslarissa.ro - top 10 carti iarna aceasta - 02

www.sheslarissa.ro - top 10 carti iarna aceasta - 03

Ei bine, când eram în școala generală și în liceu nu prea citeam cărți. Foarte rar o făceam, doar atunci când eram nevoită sau când mă obliga bunicul. Nu-mi plăcea deloc. Eu voiam să citesc, dar nu puteam, căci capul mi-o lua razna și mă gândeam la alte chestii. Citeam aceeași pagină de 10 ori și tot nu știam despre ce-i vorba.

Una dintre primele cărți ce m-a prins cu adevărat a fost tocmai o carte de dezvoltare personală pe care o recomand până-n ziua de azi.

Citeam despre oamenii din jurul meu, citeam despre comportamentul meu, citeam despre realitățile din jurul meu – dar genul de realități pe care nu le conștientizezi așa, pur și simplu, ci pe care cineva trebuie să ți le indice ca apoi să te prinzi de ele.

Prin acea carte am înțeles că tot ce scot pe gură, sub forma unor cuvinte, are valoare și poate influența masiv modul meu de gândire. Am înțeles că există “oameni toxici” și că, dacă vrei, poți să stai departe de ei.

Însă când am descoperit plăcerea cititului, am continuat să citesc aproape tot ce îmi era recomandat. Și tind să cred că asta m-a ajutat în viață mai mult decât orice educație o putea face.

  1. „Secretele succesului – cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent”, de Dale Carnegie


Cartea aceasta este cea mai valoroasă carte pe care o veți citi. Nu există cuvinte potrivite pentru a o descrie. Este incredibilă, fiecare pagină conține informații ce pot fi puse în practică.

Eu recunosc, încă nu am terminat-o, mai am aproximativ două capitole, însă până acum am avut foarte multe de învățat din ea, și din acest motiv am ales să fie prima recomandare, deși nu am terminat-o.

  1. „În căutarea fericirii”, de Bertrand Russell

Această carte mi-a fost recomandată de un profesor și își merită toți banii. Te învată și îți explică cum să procedezi ca să fii fericit.

Este împărțită pe parcursul a două capitole, în primul capitol fiind prezentate cauzele nefericirii: competiția, plictisul, oboseala, invidia etc, fiecarei cauze dedicându-i-se un subcapitol.

În partea a doua, Bertrand prezintă cauzele fericirii și astfel o să afli cum poti face să fii mai fericit!

Deși după copertă pare o carte grea, aparențele înșeală. Este foarte ușor de citit și de înțeles.

  1. „De la idee la bani”, de Napoleon Hill

“Think and grow rich” ( titlul original al acestei cărți ) este mult mai mult decât atât. Cartea aceasta te învață cum să gândești astfel încât să te dezvolți din orice punct de vedere, nu doar financiar.

“Mintea nu cunoaște alte frontiere decât cele pe care le stabilim noi înșine.”

Napoleon Hill

  1. „Puterea magică a gândului” de David J. Schwartz

Indiferent de ce ți s-a spus, indiferent de ce crezi, succesul nu ține, în principal, de noroc sau “talent înnăscut”.

Succesul este mai degrabă o alegere și în același timp un exercițiu mental.

Gândurile tale au o putere magică și e timpul să afli asta.

“Puterea magica a gândului” este una dintre cele mai bune cărți pe care le poti citi pentru a-ți seta mintea să atingă cele mai ambițioase obiective.

  1. „Atitudinea este totul”, de Jeff Keller

Ți se pare că viața este grea și nedreaptă?

Ai vrea să existe un singur lucru pe care să îl poți schimba cu ușurință și astfel să se schimbe totul?

Poate că nu o să mă crezi, dar dorința ta este foarte posibilă. Tot ce trebuie să faci este să-ți schimbi atitudinea.

Cu o atitudine bună, totul se poate rezolva!

“Nimic nu îl poate opri pe omul cu o atitudine mentală corectă să își îndeplinească scopul. Nimic din lumea aceasta nu îl poate ajuta pe omul care are o atitudine greșită.”  Thomas Jefferson.

  1. Charlie Chaplin – “Viața mea”

Descoperă viața misteriorului Charlie Chaplin așa cum a văzut-o el: ,,Așa era Londra copilăriei mele, Londra toanelor și a dimineților mele: îmi amintesc Lambeth în zilele de primavară; îmi amintesc lucruri și incidente mărunte; îmi amintesc o călătorie împreună cu mama, sus, în vehiculul tras de cai, încercând să atingem tufele de liliac pe lângă care treceam’’. Din astfel de lucruri mărunte s-a născut sufletul său și așteaptă să fie descoperit în amănunt, de la copilaria petrecută într-o sărăcie lucie la prețul celebrității.”

În continuare vă voi enumera cărțile pe care urmează să le citesc, iarna aceasta, sau cel puțin asta mi-am propus! 🙂

  1. Totul despre psihologia persuasiunii” de Robert Cialdini
  2. „Psycho-Cybernetics” de Maxwell Maltz
  3. „Săptămâna de lucru de 4 ore” de Tim Ferriss
  4. “Călugărul care si-a vandut Ferrari-ul” de Robin Sharma.

Voi ce recomandări aveți?

www.sheslarissa.ro - top 10 carti iarna aceasta - ULTIMA

Photo: David Ghisa
Hair: Johnny Hairdresser

Larissa
Larissa

Numele meu este Larissa și am 26 de ani. M-am născut în anii '90 în Râmnicu Vâlcea, însă de câțiva ani m-am mutat în București, un oraș în care mă regăsesc, cu vechile lui străzi înguste și aglomerate, cu bulevardele largi și moderne pe care gonesc zilnic mii de mașini, cu arhitectura de neegalat din perioada interbelică, dar și cu "noul" pe care îl reprezintă traiul într-o capitală a unei țări europene.